Logo SVPB 2013


Diploma en Exameneisen particulier onderzoekerDe opleiding particulier onderzoeker wordt afgesloten met het afleggen van het examen particulier onderzoeker bij de SVPB (Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties). Na het slagen voor het examen komt men in het bezit van het officiĆ«le Vakdiploma Particulier Onderzoeker.

Let op: De SVPB is de enige instantie in Nederland die het examen particulier onderzoeker mag afnemen. Alleen met het diploma particulier onderzoeker van de SVPB mag u in Nederland werken als particulier onderzoeker.

Ten behoeve van de opleidingsinstituten en cursisten publiceert de SVPB op haar website de exameneisen particulier onderzoeker. In deze exameneisen staat beschreven welke stof de cursisten moeten beheersen om te kunnen slagen voor het examen particulier onderzoeker.

Het cursusboek van Greenstone is aan de hand van deze exameneisen opgesteld en helpt de cursisten derhalve zich de noodzakelijke stof voor het examen eigen te maken.
U kunt hier de meest recente versie van exameneisen van de SVPB downloaden.

De SVPB neemt zowel de multiple-choice examens als het schriftelijk examen particulier onderzoeker iedere maand af. Pas nadat de multiple-choice examens met voldoende resultaat zijn gemaakt, kan worden deelgenomen aan het schriftelijk examen. In principe kunnen de examens onbeperkt worden herkanst. Zie ook: www.svpb.nl

Let op
: De exameneisen voor het examen particulier onderzoeker worden door de SVPB regelmatig herzien. Het cursusboek van Greenstone wordt mede om deze reden een paar keer per jaar aangepast en is daardoor steeds up-to-date.